Een alpaca kopen

Wilt uw een of meerdere alpaca's kopen? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen alpaca’s die gefokt zijn met dieren van onze eigen kudde. Al onze alpaca’s zijn gechipt en geregistreerd bij de AAB (Alpaca Association Benelux) en worden verkocht met stamboek, gezondheidsverklaring en zijn schurftvrij. Gaat u voor het eerst een alpaca kopen? Wij helpen u ook graag met tips en advies over de verzorging en gezondheid van alpaca’s.

Heeft u interesse in het kopen van een alpaca of meerdere alpaca’s dan kunt u contact met ons opnemen om de dieren te komen bekijken.

Hieronder vindt u het aanbod van onze alpaca’s die te koop zijn.

Starten met alpaca's

Gaat u voor het eerst alpaca's kopen? Wij helpen u ook graag met tips en advies over de aanschaf, verzorging en gezondheid van alpaca’s.

Klik op de foto voor een vergroting

Goos - hengst

Goos is een prachtige donkerbruine alpaca. Hij heeft het super nieuwsgierige karakter van zijn vader geerft. Goos staat altijd vooraan en houdt van een knuffel in de nek. Goos heeft een lange fleece met mooie crimp en dichtheid. Goos zou een geweldige ruin zijn. Zeer gericht op mensen.

Moeder:
Inca Holy
Vader:
Bellatorem Aslan
Geboortedatum:
25-5-2021
Kleur:
Donker bruin

Verkocht

Klik op de foto voor een vergroting

Geraldien - merrie

Geraldien is een prachtige merrie die afgelopen voorjaar bij ons is geboren. Geraldien is een ontzettend lief en nieuwsgierige alpaca. Ze heeft een prachtige wol, met enorme lengte en mooie fijnheid.
Toen Geraldien 6 maanden oud was, is ze door haar voorpootjes gaan zakken. Het zogenaamde dropped fetlock. We hebben haar toen na veel overleg met dierenartsen 3 weken ingegipst gehad in de hoop dat ze weer op haar nageltjes zou gaan lopen. Dit is helaas niet gelukt. Nu loopt ze dus op haar polsjes maar kan daar prima mee uit de voeten. Ze is echt een vrolijke leuke dame in de wei.

Nu zoeken wij voor Geraldien een bijzondere plek. We zoeken voor haar een plekje met andere merries waar ze een mooi plekje in de kudde kan innemen. Er mag met Geraldien niet gefokt worden, dat zou ze niet goed kunnen dragen en we weten niet of haar aandoening erfelijk is.

Moeder:
AOL Blue Moon
Vader:
TOOTA appaloosa Django
Geboortedatum:
06-07-2021
Kleur:
Licht bruin

in overleg

Klik op de foto voor een vergroting

Glenn - hengst

Glenn is onze alpaca panda. Zijn heerlijke kop die je vaak een beetje ondeugend aankijkt. Glenn is een mooie spring in het veld. Hij is lief en vriendelijk. Hij is donkergrijs van kleur, met een lange fleece. Daar zal een mooie wol om te spinnen vanaf komen. Door zijn witte masker en donkere vacht is hij echt een eyecather in de wei. Hij zou het geweldig doen als ruin in een leuke kudde met andere ruinen.

Moeder:
Tienda Molina Ginger
Vader:
EA Nozem
Geboortedatum:
29-6-2021
Kleur:
Grijs

Verkocht

Klik op de foto voor een vergroting

Floyd - dekhengst

Onze Floyd is een heerlijk mooie appaloosa alpaca. Hij is zoon van de prachtige appaloosa hengst Toota Appaloosa Django en onze mooie merrie AOL Blue Moon. Hij is nieuwsgierig, lief en een aanwinst voor je kudde. Floyd is lief, nieuwsgierig en staat zijn mannetje tussen de andere hengsten. Hij heeft prachtige spots van neus tot staart, zelfs als hij geschoren is, is het een pareltje in de wei. Hij heeft een lange fleece met mooie glans. Floyd is nu ruim 1,5 jaar oud en zou misschien van het zomer een eerste dekking kunnen doen, maar zeker volgend jaar. Hij is er klaar voor om naar een alpacahouderij te gaan waar hij ingezet kan worden als dekhengst.

Moeder:
AOL Blue Moon
Vader:
Toota Appaloosa Django
Geboortedatum:
5-7-2020
Kleur:
Appaloosa
Wol waarde:
18.7 micron; 4,6 SD; 98,5 CF; 110 mm (1e vacht)

Verkocht