Een alpaca kopen

Wilt uw een of meerdere alpaca's kopen? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen alpaca’s die gefokt zijn met dieren van onze eigen kudde. Al onze alpaca’s zijn gechipt en geregistreerd bij de AAB (Alpaca Association Benelux) en worden verkocht met stamboek, gezondheidsverklaring en zijn schurftvrij. Gaat u voor het eerst een alpaca kopen? Wij helpen u ook graag met tips en advies over de verzorging en gezondheid van alpaca’s.

Heeft u interesse in het kopen van een alpaca of meerdere alpaca’s dan kunt u contact met ons opnemen om de dieren te komen bekijken.

Hieronder vindt u het aanbod van onze alpaca’s die te koop zijn.

Starten met alpaca's

Gaat u voor het eerst alpaca's kopen? Wij helpen u ook graag met tips en advies over de aanschaf, verzorging en gezondheid van alpaca’s.

Klik op de foto voor een vergroting

Nozem - dekhengst

Met pijn in ons hart verkopen wij onze prachtige lieve dekhengst Nozem.
Nozem hebben wij gekocht van Alpaca Eiland en we hebben vele mooie jaren met hem mogen hebben en hele mooie nakomelingen mogen krijgen. Nozem is een prachtige rosé grey hengst, met mooie zachte fleece. Hij begon met 15 micron en zit nu als 7 jarige hengst zo rond de 20 micron. Laatste fleece meting is van 2021.
We hebben nakomelingen van hem gehad van heel donker grijs met wit masker, tot rosé grijs en bruine nakomelingen.
Omdat wij geen merries meer voor Nozem hebben om te dekken, zoeken wij voor hem een geweldige nieuwe stal.
Nozem is echt een dekhengst, hij is lief voor de merries maar wel vasthoudend en laat ze niet zomaar gaan.
Nozem staat hier in een kudde met ruinen en jonge hengsten is daar echt de baas.
Nozem kan net als andere dekhengsten niet in een kudde van merries staan. Hij gaat alleen naar een nieuwe plek als dat een mooie plek voor hem zal zijn

Moeder:
Bozedown Belinda
Vader:
Alpaca Eiland Peruvian Rosco
Geboortedatum:
11-6-2016
Kleur:
Rose-grijs
Wol waarde:
Eerste vacht 15.1 micron en SD 3,7

Verkocht

Klik op de foto voor een vergroting

Prins - hengst

Prins is als eerste cria geboren op het prinsentuin college in Andel en is daar opgegroeid met zijn moeder en tante en heel veel leerlingen. Toen hij verspeend moest worden is hij onderdeel van onze cria kudde geworden en heeft daar echt zijn plekje ingenomen. Prins heeft een zeer dichte mooie vacht, die echt danst als hij rent. Hij is goed halstermak en altijd nieuwsgierig.
Hij is echte maatjes met Harry en onze wens is dat deze twee alpaca's samen blijven. Zie onze andere advertenties. Liefst houden we hem samen met de hele kudde van 4 hengstjes. We raden wel aan dat Prins met 1,5 jaar gecastreerd wordt en zo een leuke ruin zal zijn.
Wil je meer informatie neem dan gerust contact met ons op.

Geboortedatum:
13-06-2022
Kleur:
Bruin

Verkocht

Klik op de foto voor een vergroting

Harry - hengst

Harry is een vrolijke nieuwgierige alpaca. Harry is geboren op 23 mei 2022 uit onze lieve zwarte merrie Ellen en onze prachtige grijze hengst Nozem. Harry zelf is mooi donker bruin, net als zijn oma. Harry is vernoemd naar Harry Potter en misschien wel net zo ondernemend. Harry is een nieuwsgierige en lieve alpaca die al gewend is aan het halster, maar daar ook nog verder in getraind zal worden.
Harry zal rond 1,5 jaar gecasteerd moeten worden en kan het beste als leuke ruin gehouden worden. Harry wordt in elk geval samen verkocht met Prins, zijn maatje. Het liefst zouden we de kudde van onze vier hengstjes bij elkaar houden, ze hebben het samen erg goed en vormen een hele mooie kleurrijke kudde. Neem gerust contact op, als je meer informatie over Harry of een van onze andere alpaca's wilt.

Moeder:
Bellatorem Ellen
Vader:
EA Nozem
Geboortedatum:
23-5-2022
Kleur:
Donker bruin

Verkocht