Wij verkopen alpacavoer

Alpaca's houden het liefst van vers gras. Maar hebben ook behoefte aan voedingsstoffen en mineralen die ze vanuit gras en hooi niet tot zich krijgen. Alpaca's hebben daarom ook brokken nodig. Er zijn veel soorten alpacabrokken verkrijgbaar. Bij veel van deze broksoorten moet je een alpaca al snel 250 - 500 gram per dag voeren om aan de juiste hoeveelheid voedingstoffen te komen. Dat is erg veel voor een alpaca en zijn relatief kleine spijsverteringscyclus. Gelukkig zijn er ook alpacabrokken op de markt waarbij er maar een zeer kleine hoeveelheid per dag gevoerd hoeft te worden. Een van deze merken kunt u bij ons kopen, Alpamin en Alprofos. Wij raden aan om alpaca’s die een jong voeden (lacteren), drachtig of in de groei zijn, of vermagerde alpaca's bij te voeren met een eiwitverstrekker ‘Alprofos’. Naast verkoop geven we ook graag specifiek voeradvies voor uw alpaca's.

Direct naar bestelformulier >

28,50

Per zak van 20 kilo

U kunt het voer bij ons ophalen in Almkerk

Bestellen

Alpamin

De basis van alpacavoeding
In hun natuurlijke habitat op grote hoogte kunnen alpaca’s tal van mineralen en vitaminen uit de vegetatie halen en is er ook overvloedig uv-straling aanwezig. Europese grassen bevatten minder voedingsstoffen en zonovergoten dagen (voor de aanmaak van vitamine D) zijn hier ook geen zekerheid. Om die tekorten aan o.a. zink, selenium en vitamine D op te vangen, werd Alpamin ontwikkeld. Dit supplement voor alpaca’s is uniek in zijn soort!

Dekhengst, ruin, fokmerrie of veulen … een dagelijkse dosis Alpamin is de basis van een gezond dieet voor elke alpaca. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling worden o.a. de vachtkwaliteit, vruchtbaarheid en vitaliteit onderhouden. Bovendien vinden alpaca’s de brokjes heerlijk!

Dagelijkse dosering:
1 - 1,5 gram Alpamin op 1 kilo gewicht van de Alpaca. (Volwassen alpaca ongeveer 75 gram en een afgespeende cria 50 gram) Met een zak van 20 kilo kun je een alpaca dus ruim 200 dagen voeren!

Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

19,00

Per zak van 20 kilo

U kunt het voer bij ons ophalen in Almkerk.

Bestellen

Alprofos

Extra voedingsstoffen op cruciale momenten
Waar Alpamin het hele jaar door de basisgezondheid ondersteunt, zorgt Alprofos voor bijkomende eiwitten, kracht en energie wanneer alpaca’s dit nodig hebben. De fijne brokken helpen te magere dieren aansterken maar zijn ook zeer geschikt om jonge alpaca’s goed te helpen groeien. Zowel tijdens de dracht als in de lactatieperiode hebben merries én hun veulens baat bij deze eiwitrijke alpacabrokken!

Alprofos bevat een verhoogd fosforgehalte. Zo wordt de ongelijke verhouding tussen calcium en fosfor uit de basisstof ‘luzerne’ in balans gebracht. Dankzij die unieke samenstelling is Alprofos het perfecte krachtvoer om de conditie van uw alpaca’s een extra stimulans te geven!

Dagelijkse dosering:
Maximaal 4 gram Alprofos op 1 kilo gewicht van de Alpaca. Steeds verstrekken naast Alpamin.

Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

18,50

Per zak van 20 kilo

U kunt het voer bij ons ophalen in Almkerk

FosfoBeet bietenpulpbrok

FosfoBeet
FosfoBeet bestaat uit bietenpulp, verrijkt met fosfor. Via onze unieke productiemethode voegen we fosfor toe aan de bietenpulp. Het resultaat is een hoogenergetisch ruwvoer met een optimale calcium-fosforverhouding. De eigenlijke energiebron van bietenpulp is de makkelijk verteerbare vezel pectine, die op een evenwichtige en makkelijke manier verteerd wordt door de maagbacteriën.

Gebruiksadvies
FosfoBeet mag nooit droog gevoerd worden.Voeg 3-4 liter water per kg FosfoBeet. Laat minimaal 1 uur weken en opzwellen, tot de korrels volledig uit elkaar zijn gevallen. Het gebruik van lauw water bespoedigt het zwelproces, en de dieren vinden het in de winter ook prettig.