Wij verkopen alpacavoer

Alpaca's houden het liefst van vers gras. Maar hebben ook behoefte aan voedingsstoffen en mineralen die ze vanuit gras en hooi niet tot zich krijgen. Alpaca's hebben daarom ook brokken nodig. Er zijn veel soorten alpacabrokken verkrijgbaar. Bij veel van deze broksoorten moet je een alpaca al snel 250 - 500 gram per dag voeren om aan de juiste hoeveelheid voedingstoffen te komen. Dat is erg veel voor een alpaca en zijn relatief kleine spijsverteringscyclus. Gelukkig zijn er ook alpacabrokken op de markt waarbij er maar een zeer kleine hoeveelheid per dag gevoerd hoeft te worden. Een van deze merken kunt u bij ons kopen, Alpamin en Alprofos. Naast verkoop geven we ook graag specifiek voeradvies voor uw alpaca's.

Alpamin en alprofos alpacavoer
Alpamin alpacavoer

24,85

(incl. 9% BTW) per zak van 20 kilo

Uw bestelling kan alleen opgehaald worden
op ons adres te Almkerk.

Bestellen

Alpamin

De alpaca heeft specifieke mineralen en vitaminebehoeften. Andere behoeften dus dan koe, schaap, geit of paard. Voedingssupplementen die voor deze laatste diersoorten zijn ontwikkeld, brengen niet het beste in de alpaca naar boven. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot ziekte en sterfte. Voedingsdeskundigen, dierenartsen en specialisten op het gebied van alpaca’s ontwikkelde daarom samen Alpamin alpacavoer.

Wij raden aan om alpaca’s die een jong voeden, drachtig of in de groei zijn, bij te voeren met een eiwitverstrekker, zoals ‘Alprofos’ en/of een energieversterker zoals suikerbietenpulp.

Dosering:
1 gram Alpamin op 1 kilo gewicht van de Alpaca. (Alpaca van 70 kg krijgt 70 gram Alpamin per dag.)

Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

Alprofos alpacavoer

16,35

(incl. 9% BTW) per zak van 20 kilo

Uw bestelling kan alleen opgehaald worden
op ons adres te Almkerk.

Bestellen

Alprofos

Alprofos is een eiwitverstrekker, geperst in een dunne korrel, met een optimale calcium/fosfor balans.

Alprofos wordt gemengd met Alpamin, naargelang de behoefte op het moment. Per eenheid Alpamin, worden 0 tot 4 eenheden Alprofos gevoederd.

De enige manier om alpaca’s te voorzien van een stabiele hoeveelheid aan mineralen en vitaminen, is het bijvoeren met een uitgebalanceerd voer zoals “Alpamin’. Daarnaast is het natuurlijk nodig om, in de loop van het jaar, te variëren in eiwitverstrekking. Dat kan gedaan worden met Alprofos. Alprofos wordt voornamelijk bijgevoerd bij dieren die drachtig zijn of melk geven en bij jonge dieren.

Uitgebreide informatie vindt u op www.alpamin.eu

grasmix

16,25

(incl. 9% BTW) per zak van 18 kilo (90 liter)

Uw bestelling kan alleen opgehaald worden
op ons adres te Almkerk.

Bestellen

Hartog Gras-mix

Hartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met structuurbrok. Gras-mix is een smakelijke en gezonde ruwvoer melange die kan worden geven naast hooi en vers gras.

Hartog Gras-mix heeft de volgende kenmerken:

  • Eiwitarm en vezelrijk
  • Constante kwaliteit het hele jaar
  • Gegarandeerd vrij van schadelijke onkruiden (o.a. Jakobskruiskruid)

Ruwvoer – Samenstelling
Hartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met ± 20% Structuurbrok, plantaardige olie en melasse. Door de toevoeging van plantaardige olie en melasse wordt het bladstof gebonden. Dit smakelijke ruwvoer product wordt door alpaca’s graag opgenomen.

bietenpulpbrok

14,75

(incl. 9% BTW) per zak van 20 kilo

Uw bestelling kan alleen opgehaald worden
op ons adres te Almkerk.

Bestellen

Bietenpulp brokken

Bij de winning van suiker uit suikerbieten worden in de fabriek de bieten gewassen en gesneden. Uit het snijdsel wordt vervolgens de suiker gewonnen. Nadat de suiker is verwijderd blijft natte pulp over, deze wordt geperst en verder gedroogd. Na het drogen worden de losse vezels samengeperst tot een brok van 6 of 8 millimeter doorsnede.

Eigenschappen
Bietenpulpbrok is een zeer smakelijk voeder. Deze brokken dienen in water geweekt te worden en zijn een welkome aanvullen voor de voeding van alpaca’s tijdens de wintermaanden.