Over Bellatorem alpacahouderij

Wij zijn Reinier, Gean, Pieter en Rinze Krijgsman. Tijdens een reis door Peru in 2009 kwamen wij voor het eerst in aanraking met alpaca’s en we werden meteen verliefd op deze prachtige dieren. Terug in Nederland kwamen we er al snel achter dat deze dieren ook prima hier te houden zijn. Dus besloten wij na een intensieve voorbereiding een aantal dieren aan te schaffen. In oktober 2014 arriveerde onze eerste alpaca’s.

Tijdens een reis door Peru kwamen wij voor het eerst in aanraking met alpaca’s en we werden meteen verliefd op deze prachtige dieren.

Een aantal dames (Hembra’s) en een (gecastreerde) heer (Macho). Elk jaar worden er enkele jongen (cria’s) geboren. Fantastisch om mee te maken en een prachtig gezicht om het kleine spul door de wei te zien rondrennen. Elke dag genieten we van deze bijzondere dieren.


Pieter met onze alpaca's in het programm Beestenbrigade van ZAPP NPO3 . Bekijk de uitzending >>


Geboorte van onze cria's opgetekend in het AD. Bekijk interview AD >>


Interview Altena TV naar aanleiding van de geboorte van een cria (alpacababy) . Bekijk de uitzending >>


Leuk interview en video in AD Rivierenland over onze alpacahouderij. Bekijk interview AD >>


Onze Aslan met zijn tv-debuut in het programma De Buitendienst van de NTR. Bekijk de uitzending >>


Interview BNR radio naar aanlediding van de groeiende interresse om alpaca's te gaan houden . Beluister interview>>


Waarom wij Alpaca’s houden
Wat ons zo aantrekt in de alpaca’s zijn hun aantrekkelijke snuitjes, hun bijzondere wol en zacht aardige karakter. Alpaca’s zijn niet te vergelijken met schapen, koeien of welk ander landbouwhuisdier, je hebt hierdoor echt iets bijzonders in de wei lopen. We houden deze dieren in eerste plaats om er elke dag van te kunnen genieten, daarnaast fokken we dieren voor de verkoop en bieden we een dekservice met onze verschillende hengsten aan . Tevens hebben we jaarlijks een mooie wolopbrengst. Deze wol verkopen we o.a. aan thuisspinners. Zij verwerken de wol tot draad waarna ze er allerlei producten van maken zoals truien, sokken, mutsen etc. We vinden het ook erg leuk om meer mensen kennis te laten maken met deze dieren. “Nee het zijn geen lama’s, het zijn alpaca’s”.

Reinier, Gean, Pieter en Rinze Krijgsman.

Meer info over het houden en aanschaffen van alpaca's? Laat het ons dan weten: info@alpacabellatorem.nl